Informați Pentru O Viață Mai Bună

Grupul civic DizAbil.Eu Vrancea a implementat în perioada 1 octombrie – 3 decembrie 2022 proiectul Informați Pentru O Viață Mai Bună, finanțat prin programul Start ONG.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.
Proiectul a constat în organizarea a patru întalniri cu reprezentanți ai D.G.A.S.P.C., ai C.J.A.S. Vrancea și cu un psiholog, menite să vină în sprijinul persoanelor cu dizabilități din județ cu informații care să le ajute să-și cunoască drepturile, să învete să și le ceară, trecând peste barierele birocratice din instituțiile publice și cu soluții care să contribuie la o mai bună integrare în comunitate a acestora.
Proiectul Informați Pentru O Viață Mai Bună a avut ca rezultat și această pagină web unde persoanele cu dizabilități pot găsi informațiile primite, în cadrul acestor întâlniri, într-un format atractiv, ușor de înteles, indiferent de nivelul cunoștintelor digitale.
În proiect au fost implicaţi membrii grupului DizAbil.Eu, persoane cu dizabilități și aparținători. Manager de proiect a fost Iuliana Prunilă-Negoiță iar pagina web a fost realizată de Vasile Prunilă.
Grupul DizAbil.Eu mulțumește pentru sprijinul acordat în realizarea acestei pagini Direcției Pentru Protecția Persoanelor Cu Dizabilități, din subordinea D.G.A.S.P.C. Vrancea și C.J.A.S. Vrancea.