DizAbil.eu

Este o platformă online destinată persoanelor cu dizabilități. Vino, socializează, informează-te, cunoaste-ți drepturile și învață să ți le aperi

DizAbil.eu a aparut în 2010

DizAbil.eu este o platformă online, creată în 2010, pe care persoanele cu dizabilități din întreaga țara își pot afla drepturile, diverse informații de interes sau își pot împartăși problemele, gândurile, experiențele de viață, pozitive sau negative cu ceilalți membri.

DizAbil.eu Vrancea

În 2013 membrii din Vrancea au hotărât să treacă dincolo de spațiul virtual, s-au întâlnit și au format grupul DizAbil.eu – Vrancea care și-a propus să aducă alături vrânceni cu dizabilități care să-și împărtășească experiențele și problemele cu care se confruntă pentru ca împreună să caute soluții pentru rezolvarea acestora.

Vrem un Focșani fără bariere!

În octombrie 2019, DizAbil.eu Vrancea, alături de Asociația Eu, Tu și ei, a demarat campania ,,Vrem un Focșani fără bariere!” ce și-a propus să atragă atenția autorităților dar și opiniei publice asupra barierelor de care se lovesc persoanele cu dizabilităţi, fie că este vorba de infrastructura rutieră, de mijloacele de transport în comun sau atât de necesarele rampe de acces în instituţii publice sau private.

Întalnirea Dizabil Eu, clipe frumoase petrecute impreuna

Intre o prajitura si o cafea, intr-o atmosfera placuta ne-am povestit evenimente frumoase sau mai putin frumoase ce au avut loc in viata noastra in ultimii ani, am vorbit despre

citeste mai mult

Întalnire Dizabil Eu cu activistul american Lew Finfer

Dl Finfer ne-a explicat ca in lupta pentru respectarea drepturilor lor, persoanele cu dizabilitati din Romania au nevoie de unitate, modalitati creative de a atrage atentia opiniei publice si de a face presiuni asupra autoritatilor.

citeste mai mult

O noua întalnire a membrilor DizAbil.eu – Vrancea

Suntem un grup ce si-a propus sa traga un semnal de alarma asupra problemelor pe care le intampina personanele cu dizabilitati din Vrancea

citeste mai mult

,,Vrem un Focșani fara bariere!”, atelier de organizare comunitara destinat vrancenilor cu mobilitate redusa

Asociatia ,,Eu, tu si ei” impreuna cu grupul DizAbil.eu – Vrancea a organizat un atelier de organizare comunitare in timpul caruia vrancenii cu mobilitate redusa au putut invata

citeste mai mult
CAMPANIILE NOASTRE

Acțiuni

 ,,Vrem o viata fara bariere” !


In Romania traiesc aproximativ 750 000 persoane cu dizabilitati (23% avand dizabilitati locomotorii) iar cele mai multe dintre ele sunt condamnate la izolare in propria locuinta in absenta unei accesibilizari reale.

Persoanele cu dizabilitati din Vrancea isi doresc sa participe la spectacolele Teatrului Municipal


Pe data de 09.03.2018, grupul Dizabil.eu – Vrancea a trimis o solicitare, ce a primit numarul de inregistrare 99/13.03.2018, conducerii teatrului.

Scrisoare adresata soferilor ce parcheaza pe locurile destinate persoanelor cu dizabilitati

Noi, persoanele cu dizabilitati, va cerem insa sa va opriti pentru o clipa si sa va puneti in locul nostru! Numai astfel, voi , soferii ce parcati pe locurile de parcare ce ne sunt destinate, veti reusi sa intelegeti consecintele actiunii voastre.

Alătură-te și tu campaniei

,,Vrem un Focșani fără bariere!”

Contact

Nu ezitați sa ne contactati!Nu ezitați sa ne contactati!