Dezautentificare

Aparitii in Presa

2020.10.21 – adevarul.ro

Oraşul barierelor ilegale pentru oamenii cu dizabilităţi. Autorităţile, somate să înlăture obstacolele

Grupul civic „DizAbil. Eu – Vrancea” a făcut o monitorizare a modului cum respectă autorităţile din Focşani legea privind protecţia persoanelor cu handicap. Concluziile au fost îngrijorătoare şi, pe alocuri, revoltătoare.

Citește mai mult pe adevarul.ro


18 sep 2020 – Ziarul de Vrancea.ro

Scrisoare deschisă adresată candidaților la Primăria Focșani

Grupul civic DizAbil. Eu – Vrancea și susținătorii lor vă solicită să faceți publice măsurile incluse în programul dumneavoastră electoral, menite să contribuie la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități din județ. Nu dorim tratament preferențial ci doar respectarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Citește mai mult pe Ziarul de Vrancea.ro


24 iun 2020 – Ziarul de Vrancea.ro

Petiția online ”Vrem un Focșani fără bariere!” adresată autorităților locale din municipiul reședință a județului Vrancea

Persoanele cu mobilitate redusă dar și parinții ce își plimbă copiii în cărucioare se lovesc la tot pasul de borduri înalte ce îi împiedică să traverseze străzile la trecerile pentru pietoni sau de accesibilizări ale trotuarelor inadecvate ce nu permit accesul fotoliilor rulante. Această situație poate fi întâlnită atât pe străzile ce nu au mai fost reabilitate de mult timp, cat și pe străzile recent reabilitate.

Citește mai mult pe Ziarul de Vrancea.ro


2019.11.02 – soundcloud.com

Vrem Un Oras Fara Bariere
Stire – Radio DaDa Focsani

Poate cele mai supărătoare sunt străzile care nu beneficiază de rampe de acces pietonale care să preia diferența de nivel dintre trotuar şi carosabil. În lipsa acestor facilități, altfel obligatorii prin Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap dar și prin Convenţia ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, persoanele cu dizabilităţi sunt obligate să rămână în case dacă nu au un sprijin pentru deplasarea în oraş.

Asculta inregistrarea pe soundcloud.com


2019.10.29 – agerpres.ro

Persoanele cu dizabilităţi din Focşani doresc ca oraşul lor să nu mai fie plin de ‘bariere’

Un grup de persoane cu dizabilităţi au luat „la pas” oraşul, pentru a vedea, pe viu, cum se pot descurca pe străzile din Focşani. Iar concluziile nu au fost deloc îmbucurătoare. Porniţi într-un tur ghidat şi însoţiţi de tinerii voluntarii ai asociaţiei „Eu, tu şi noi”, au trebuit să schimbe de mai multe ori traseul, care nu permitea traversarea celor care se aflau în căruţ cu rotile sau în vehicule electrice special adaptate pentru persoanele cu dizabilităţi, iar la un moment dat, chiar să o ia de-a dreptul pe stradă.

Citește mai mult pe agerpres.ro


2019.10.28 – youtube.com

Vrem un Focsani fara bariere, 2019

Pe 26 octombrie in Focsani a avut loc un atelier de organizare comunitara destinat vrancenilor cu mobilitate redusa, intitulat ,,Vrem un Focsani fara bariere”. Atelierul a fost organizat de asociatia ,,Eu, tu si ei” impreuna cu grupul civic DizAbil.eu – Vrancea.

Vizioneaza inregistrarea pe youtube.com


2019.10.28 – soundcloud.com

Vrem Un Oras Fara Bariere
Stire – Radio Romania Actualități la emisiunea Matinal

Au fost două zile intense, care s-au finalizat cu un tur ghidat la Muzeul Unirii Focsani și un eveniment de explorare urbană încheiat în Piața Unirii a Focșaniului. Împreună am învățat, alătruri de invitatele noastre Larisa Maria Nechita, Aurora Martin și Anca Irimia, că persoanele cu dizabilități aduc plus-valoare societății și nu trebuie să mai fie cetățeni activi în propriul oraș ci niște #SchimbăLume, oameni care trebuie să aibă aceleași drepturi ca toți ceilalți

Asculta inregistrarea pe soundcloud.com


2019.10.25 – romaniacurata.ro

Persoanele cu dizabilități vor un Focșani fără bariere

Lipsa accesibilizării este o problemă majoră în România, care condamnă persoanele cu dizabilități la izolare. Focșaniul este, din acest punct de vedere, un oraș plin de capcane. De la transportul în comun și până la cele mai diverse servicii publice există numeroase bariere în calea persoanelor care suferă de diferite limitări fizice. Mai mult, există instituții publice care nu au minime facilităţi de comunicare cu cetăţenii cu dizabilităţi. Poate cele mai supărătoare sunt străzile care nu beneficiază de rampe de acces pietonale care să preia diferența de nivel dintre trotuar şi carosabil.

Citește mai mult pe romaniacurata.ro


2019.10.24 – adevarul.ro

Atelier de organizare comunitară dedicat persoanelor care îşi doresc ca spaţiile publice din Focşani să fie accesibile tuturor cetăţenilor

Scopul acestui atelier este ca cetăţenii cu mobilitate redusă să fie mai încrezători şi să lupte pentru drepturile lor, iar Focşaniul să devină un oraş mai responsabil. Ştiri pe aceeaşi temă Persoanele cu dizabilităţi vor beneficia de oferte telecom mai atracti… Lipsa accesibilizării este o problemă majoră în România, care condamnă persoanele cu dizabilităţi la izolare. Focşaniul este, din acest punct de vedere, un oraş plin de capcane.

Citește mai mult pe adevarul.ro


2018.04.04 – Ziarul de Vrancea.ro

Persoanele cu dizabilități din Vrancea își doresc să participe la spectacolele Teatrului Municipal Maior Gh. Pastia

Răzvan, unul dintre noii noștri membri din Vrancea, s-a mutat de câteva luni în Focșani și bineînțeles că și-a dorit să cunoască orașul și atracțiile lui culturale.
Foarte curând a realizat însă că Focșaniul nu este un oraș prea prietenos cu persoanele cu dizabilități locomotorii când i s-a spus telefonic că nu poate ajunge în sala de spectacole a Teatrului Municipal Maior Gh.Pastia deoarece aceasta este situată la etaj iar clădirea nu este dotată cu lift.

Citește mai mult pe Ziarul de Vrancea.ro


2015.10.02 – Ziarul de Vrancea.ro

Dizabil.eu – o platformă pentru “Oamenii cu propria normalitate”

“Dacă îţi cunoşti drepturile, eşti în măsură să ţi le ceri, să ţi le aperi şi să încerci să găseşti soluţii la problemele cu care te confrunţi”

Un spaţiu virtual în care persoanele cu dizabilităţi “să se întâlnească”, să-şi expună problemele şi să le discute cu ceilalţi. Aşa s-ar putea defini Dizabil.eu, o platformă iniţiată în 2010, de Vasile Prunilă, care s-a mutat de câţiva ani în Vrancea, prin căsătorie. După un an, s-a alăturat proiectului şi soţia acestuia, Iuliana Prunilă-Negoiţă, ea însăşi afectată de o dizabilitate şi care a devenit un adevărat activist pentru drepturile celor atât de des discriminaţi.

Citește mai mult pe Ziarul de Vrancea.ro